Historische mosterdmolen.

 
Even buiten het stadscentrum ligt de Historische Senfmühle van de familie Breuer. Deze werd in 1882 geopend door Clemens August Breuer. De oorspronkelijke molen lag in het stadscentrum, maar in 1950 werd een nieuw gebouw aan de Laufenbach betrokken. 
Hier worden tegenwoordig zo'n 18 soorten mosterd gemaakt waaronder Bärlauchsenf (mosterd met daslook), tomatenmosterd, groene pepermosterd, chilimosterd en het oeroude mosterdrecept van Clemens August Breuer dat de naam Ur-Senf draagt.
 
Tussen de oude maalstenen wordt nog immer de 'moutarde de montjoie' (oftewel de Monschauer mosterd) volgens traditioneel recept gemaakt. Dit kunt u dan ook in levende lijve aanschouwen. Liefhebbers van het scherpe koren kunnen in de mosterdwinkel de verschillende soorten mosterd proeven.
 
 

Contact

Huis Eifelblick Recreatie

Foto gebruikt onder Creative Commons van Ian Sane  © 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode